monster monday

Hej på er, dags för uppdatering...i guess. Bäst så, annars kanske något ont händer.

Hade home opener igår och även min whl-debut. Torsk mot brandon med 3-1, det var inte riktigt rättvist. Det var i alla fall en härlig upplevelse att äntligen få lira inför alla dessa galna canadensare.
Men men, nya tag, det går fort i hockey! Redan imorgon lirar vi hemma igen, hoppas på bättre resultat.

Är på lite smått oskönt humör idag, fast jag ska inte låta er lida.

Hitta 5 positiva saker just nu?
- Vädret är så icke-kanadensiskt; över 20 grader hela veckan.
- Det är Detroit-Pitsburgh från stanley cup 2009 just nu.
- Känner mig ändå rätt skön å lugn ikväll.
- Vatten är ofattbart gott.
- ccccccccccccccccccccccc.

Det där var väl inga problem. Skulle kunna trycka in att det är matchdags imorgon igen, men det platsade inte idag.


Här har vi en mäktig kille som
gör mig glad


Friday Hockey Night!

Jag är sjuk, men trivs ändå med livet!

Sitter hemma framför tvn, nascar just nu. Kollar inte direkt, har fullt upp med datorn!
Har haft en hel del samtal på skype idag. Bland annat så fick jag se min lilla vovve, älskar att han viftar på svansen när jag ropar och visslar!
Sen hade jag voldemort på tråden också, han hade idolmys med snygg-niklas.

Hockey; Grabbarna sitter på bussen österut just nu. Premiär ikväll, Brandon borta. Lite synd å sitta här. Men ser fram emot en skön kväll med bra mat och matchen på tv. Tror det kan vara den perfekta medicinen. Känner mig faktiskt redan mycket bättre!

Så att...äntligen, sässen är igång!


Ensam lång väg hem

Mitt högra öra har svikit mig...vad skulle jag ta mig till utan min vänstra öra?
Det skulle helt enkelt vara omöjligt att lyssna på fina visor som denna här:


När jag fyller 90 bast, då är det den här som ska spelas samtidigt som jag tar några friska bloss och smuttar på en gammal single malt. Var jag ska befinna mig? Kolstad, Norrköping.


Tillbaka i Regina

Tillbaka på lite kyligare breddgrader.
Fyfan vilket helvete...att flyga förkyld brukar vara rätt obehagligt, men det här var fan det värsta. Allting har satt sig på öronen och det gör så jävla ont! Hörseln är i princip borta på höger parabol.
Blev skjutsad  till vår läkare i laget direkt, och han gav mig lite mer sköna piller. På fredag är det ju säsongspremiär, men just nu känns det inte aktuellt...riktigt illa.

Flög via minneapolis igen. Där gjorde jag ett högklassigt impulsköp.
På något sätt så fångades jag upp av BlackBerry'n som stod där i skyltfönstret, till ett bedårande pris. Så jag tvekade inte en sekund, det var bara fram med pungen å pröjsa. Att försöka förstå hur den fungerar har däremot varit ett av mitt livs stora utmaningar i tekninsk väg...

Nu ligger jag bara å väntar på klockan så att jag kan sova.


Sjuk - skickad till Regina igen

tjena polers!
Jahapp det här var ju inte kul, vaknade upp igår morse med lite halsont, och idag var det 10 ggr värre. Inte så skön tajming. Så imorgon skickar flyers mig till Regina igen, säsongspremiär snart!

Ligger ensam på hotellet just nu, resten av grabbarna e och kollar på första matchen mot new jersey devils. Trist med tanke på att den enda nhl-matchen jag sett irl är preimären i globen för två år sen...och dessutom har ju devils ett gäng super swedes på roostern ikväll - urbom och josefson (m.fl)! Får nöja mig med en halvkass stream på internet eftersom att jag inte hittar nån kanal på tv som sänder matchen, bara massa baseball, philadelphia phillies spelar slutspel.

Jag har i alla fall haft en superbra tid här nere på östkusten, nu ere bara på med långkallingarna och bege sig norrut. Får se när jag får komma hit igen, men jag ser fram emot det!
Kände att jag behövde avsluta min visit på ett bra sätt, så jag tog en taxi till min polare på Quiznos sub (för femte gången), köpte en rejäl macka och en skön chicken ceasar. Han hoppades att jag får komma tillbaka snart och att jag måste komma å äta då igen...det är ju självklart!
Taxichauffören var även den samma som jag haft flera gånger den här veckan. En riktigt trevlig herre med mäktig mustasch (dessutom lyssnade han på hockeyn på radion), så jag gav honom 100% i dricks. Det var nästan så att man skymtade hans tänder under mustaschen när han log!

Jaja, 04.30 blir jag hämtad på hotellet imorgon, en aning tidigt om man fråga mig. Det vill säga att klockan är 02.30 i Regina då...wow.

Vi hörs snart igen, lovar.

Månen är hos mig ikväll

Är det inte underbart? Det är bara dagar kvar till oktober, och jag går fortfarande runt i bara shorts och t-shirt om kvällarna. Oktober? Det är fortfarande sommar för mig.

Tog en ganska lång promenad ikväll istället för att ringa taxi, kändes helt okej när jag ändå var ensam (Min partner fick familjebesök), och har så jäkla mycket dötid. Så jag gick ut och rastade mina sinnen (jakt efter mat)!

Det första jag möttes av var den där varma vinden som totalt kör över en. Ett djupt andetag. Ut igen. Luften är tung. Det är skymning, inte ett moln på himlen. Jag ser månen. Syrsor, det låter som en djungel. Miljontals läten.

Så jag fortsatte mitt vandringståg längs vägen, plötsligt hör jag de där mäktiga sirenerna som poliserna har i staterna. Det kommer närmre. Där var den! Alltid lika häftigt. Efter en minut kom brandbilar, ambulanser och fler poliser. Nu blev det lite otäckt, brandbilarna påminner om 9/11, satan vilket ljud!
Men jag fick i alla fall min mat, och dessutom köpte jag med mig en sub från Quiznos Sub. Bästa! 

Idag var det första dagen på flyers main camp, och det märktes gott å väl. 11.30 klev vi på is och möttes av en gigantisk publik! Wow...hörde min svenske vän Erik skratta bakom mig och säga "så här mycket publik var det väl aldrig i j20 superelit ricard?". Och lite rätt har han väl...
Första dagen gick i alla fall bra, var lite trött i benen efter en dags vila, men nu är man på igen! 

<3

Cartoon Network var bättre förr

Kom precis hem efter en liten visit i Washington.
Vi tappade 3-3 till 4-3 i sista minuten, lite synd! Vi spelade i capitals träningsanläggning, fullt hus och ett jävligt bra tryck! Kul som fan!

Såg Tom&Jerry på tv här om dagen, hade nästan glömt bort hur viktigt cartoon network var när man var liten. Dexter, familjen Jetson, Familjen Flinta, Stoppa duvan, Johnny Bravo. Allt det där finns ju knappt kvar på svenska CN...

Nu jävlar ska jag sova, ledig dag imorgon!


Förlängd visit i philly

Hallå på er där ute i den ljuva sommarnatten!
Trots all jäkla fritid jag har här i philly så har uppdateringen varit mindre bra!
Men kul har jag haft det, jag och Mr. Chaput.

På kvällens schema stod det "Middag 5.00 pm", skönt tänkte vi.
Istället var det "Rookie party". Helt okej käk, och en massa mingel. De hade tagit dit en massa fans som ville snacka och få autografer. Detta var ingen av oss beredd på, vi var rätt inställda på att få komma tillbaka till hotellet ganska snabbt och ta det lugnt, men så blev det då inte...

Philly bjuder på fortsatt kanonväder, och det passar då inte bättre än att jag får stanna kvar ytterligare ett tag. På fredag början campen med dem stora grabbarna, ska bli kul! Så jag vet inte än när jag får åka tillbaka till Regina, men det spelar ingen roll!

Imorgon så ska vi åka buss till nåt ställe, vet inte riktigt var, men det tar några timmar. Vi ska möta Washington Capitals motsvarande lag som vi har, det vill säga en massa rookies. Det blir spännande. Min polare och captain of regina pats är med.


Nostalgi

Njuter av skön golf med susanne pettersen och Ricky Fowler på tv
Btw....


En helt vanlig rapport

Halloj!
Har inte berättat hur jag har det här på östkusten.
Solen skiner, termometern jobbar sig upp mot 30 gradets-sträcket, och det luktar sommar. Det är i och för sig inte 40 grader som vi hade senast jag var här, men mellan 20-30 grader är heeeeeelt okej.

Delar rum med en annan 18 åring, michael från canada, fransk-kanadensare! En liten charmör...sist så bodde jag med Bob från sibiren, kunde inte ett ord engelska, men det kan mike som tur är!

Nu är det dags för mig att släcka, uppgång klockan åtta för lite skön frulle!

God natt från rum 311


9/11 - Time for philly

Sitter på flygplatsen i regina nu, kvart i fem lokal tid. En aning tidigt. Fick i alla fall en tre timmar sömn i natt!

Precis 9 år sedan attacken mot world trade center. 9 år sen?! Det är helt sjukt ju...halva min livstid.
Minns den dagen som om det var igår. Hade precis kommit hem från skolan, runt fyra tiden, när jag såg nyheterna. Först såg det ut att likna ett rymdskepp som sköts upp, men i själva verket var det två jättestora byggnader som störtade samman.

Enligt aftonbladet så ska det i år vara vara mer spänt än någonsin, vet inte riktigt varför. Men i medierna här borta så verkar allting lugnt. Kan ju delvis bero på att det är extra noggranna kontroller idag, lär väl få stå med brallorna nerdragna halva resan.

Nästa stopp: Minneapolis, Flygtid 1h 50m (Där blir det subway, hehe)

Hörs snart kompisar

                     
                                                                 Godmorgon

Michael A. Riffel High School - Home of the Royals

             

Var på high school idag, och jag gillade det! Kommer absolut plugga lite småsaker där, inte för att det hjälper mig att ta studenten eller nåt, men alltid bra att lära sig nåt! Fast matten är nästan samma som matte b, vilket jag redan är klar med. Jaja, trevligt ställe!

Dags för mig å käka lite lunch nu innan träningen, sen ere bara raaaaka spåret hem å lägga sig framför swe idol, tycker det är riktigt bra i år! Succééééééé va!

Och imorgon; Besök av Brandon Wheat Kings.

Och på lördag; Philadelphia

"kungarna" av tylösand

"men jag märkte jävligt snabbt att hon var rätt skön, som en kille fast med tuttar å bröst liksom"

Vettefan vad jag ska säga, men underhåller, det gör det ju.
Kungarna av tylösand hade premiär, intressant.
Men fyfan, jag har svårt att förstå att det finns människor som dessa, Rang tex?
Hur som helst, jag ska fortsätta att se på det.

Intressant dag imorgon! Blir upphämtad av Faves klockan åtta för att åka till high school. Se å lära lite, sen får vi se om jag är sugen på att läsa nåt ämne. Har hört att det kan vara onödigt eftersom att man bara sitter å inte gör ett skit. Men vi får se vad det blir! Blev rekomenderad att inte raka skägget i alla fall, hehe...undrar varför.


Fotbolls EM 2012

Kom nyss hem från träningen, som vanligt går jag inte på aftonbladet.se för att se vad som händerrrrrrrrr

Verkar som att sverige spöade san marino med 6-0, det känns ju positivt. Vet inte hur ofta vi gör så mycket mål egentligen. Det senaste jag kommer ihåg är sverige-bulgarien i...kan det vara EM 2004? Om jag inte har helt fel så blev det då 5-0, den matchen då våran Henrik Larsson gjorde det hängande nickmålet på chippens inlägg.

Det här känns i alla fall jävligt kul, längtar tills EM, även om det är långt kvar och det bara var san marino vi mötte ikväll. Av det lilla jag såg så gjorde Kim "tjockis" Källström en bra match, bollen som han skickade på djupet mot zlatan vid 1-0 är ju rätt snygg måste jag säga. Men som sagt, det var bara san marino...hehe.

NOG OM DET!
Antingen så har jag drömt eller så har jag hört fler än en gång.
Jag är tydligen lik nån kille i "How i met your mother".
Jason Segel är i alla fall namnet...vet inte riktigt hur jag ska ta emot det.


Ska lägga mig framför första avsnittet av svenska Idol nu!!!
Sen är det "Äntligen morgon med Adam & Gry".

Gratulerar, Regina!

Idag har Regina namnsdag, det måste ju självklart firas.
                

Har hört att NHL11 släpps idag. Inte för att jag är skön på spel å sånt, men nhl har ju alltid varit kul å spela. I år är det tydligen en hel del nyheter. Man har ju alltid kunnat göra sin egna spelare, men i år följer man killen från 15 års ålder då han först blir draftad till CHL, och senare kan bli draftad till NHL. Rätt ballt det där. Eftersom den senaste spelkonsolen jag köpte var PS2, snart 10 år sen, så funderar jag starkt på att gå å köpa xbox. Intressant att de har tryckt in CHL med alla juniorlag, tex regina pats, hehehe...

1 cent

Tjena på er!
Ligger i sängen och är lite smågrinig på att jag inte kunde föra över pengar till svenskaspel.se, ville ju roa mig med nåt. Men det gick ju inte, har inte med mig den där dosan, kortläsaren. Får väl be mami eller papi om hjälp, tror dock att de hellre torkar sig i stjärten med pengarna än att ger det till mig...gratispoker är ju iofs billigt och bra!

Sen vill jag även ta och gnälla lite på de här små kopparmynten, nu menar jag inte 50-öringarna i sverige. 1 centarna helt enkelt. wtf?! 50-öringen är ju rena hårdvalutan jämnfört med dessa...hårdvaluta kanske är fel ord, men ni hajar va...100 exemplar av denna lilla fis har samma värde som sju kronor.

Den här dagen bjöd på en och en annan överraskning.
Det börjar med att min väckarklocka ringer en hel halvtimma försent, inte för att det gjorde mig nåt, men hur kan det komma sig? Åkte i alla fall ner till hallen och var där vid nio, då vi hade "check in". Då behöver man bara åka dit å visa sig, och sen åka hem. Men istället för att åka hem så stod en timma fys på schemat, och där efter 2 timmar på is (tänk er hur isen såg ut efter 2 timmar, vi gjorde snöänglar). Och allt det där på en ganska så tom mage eftersom att jag hade planerat att äta en större frulle efter check in. Vet inte riktigt vem man ska kritisera i det här fallet...som tur var klarade jag mig alldeles utmärkt.

Ska avsluta med att credda:
Kanal5:s nya show med Filip&Fredrik! Ni vet säkert vilken jag menar, jag minns inte titeln och orkar inte leta upp det igen, men det har något med sällskap att göra. ASBRA!! Dagens profil Nina är ju inte direkt något som man ligger å tänker på om nätterna, men hon fick mig allt att skratta. Visst, lite pinsam kanske, men bra tv blir det. Har en känsla av att det här programet kommer att växa med tiden.


Football sunday

Min första vilodag sen jag kom hit i princip, fyfan vad det behövs. Det blev bra många timmar med sömn i natt.
Idag då?
Nja inte så speciellt mycket, Saskatchewan Roughriders spelar match så då är det fest här hemma...alla är klädda i grönt och dricker öl framför tvn. Jag älskar intresset. De vann, så klart. De har tydligen en jäkla bra säsong i år. (Vill informera er om att Roughriders spelar i den kanadensiska ligan CFL, kusin med den amerikanska ligan NFL. Skillnaderna är att i CFL är planen lite större, man har färre försök på sig att anfalla, och lönerna är inte lika höga. Men annars är det precis samma sak.)

Själv har jag roat mig med lite svenska program under dagen, Time out typ, älskareeeeeee. Framåt kvällen blev det dock film, Inglourious Basterds för andra gången den här veckan, (somnade mitt i filmen första gången) den är jäkligt bra den. Mr Pitt gör det jävligt bra måste jag säga.

Jag är nu inne på vecka tre, det är den veckan jag ska ner till Philadelphia. Så på lördag lämnar jag ett stormigt saskatchewan för ett varmt philly. När jag åker tillbaka har jag dessvärre ingen aning om.

Förresten så är stockholm väldigt vackert här ifrån.
Godnatt.

               


2 veckor

...har det nu gått, tiden har gått jäkligt snabbt.
Spelade i alla fall min första match idag, mot Moose Jaw Warriors, och det blev vinst med 5-2, jäkligt fint det. Men redan imorgon är det dags igen, Moose jaw på bortaplan denna gång. Bara lite sömn på det här så kommer det går kanoners imorgon!

stråkar som dominerar, synthar som stör <3

Besök på skype!

Vill presentera mina vänner än en gång, fast även denna gång med beatriz.
Jajjamen, den lilla mörkhåriga filuren, busig va?
http://beaz.devote.se/


TV4 PLAY!

LYCKAAAAAAAAAA!

tjo bloggen, vad händer?
norpish, läser du detta?
Har hört att du har gått å blivit lite mer starre nu...
Vad gör du annars då?
Har hört att Mac suger...
Hur känns det nu då?

Yeeeeeees vad nice, match mot moose jaw warriors imorgon!
Men hur har ni det då?

Det börjar bli kyligt i den här delen av världen...egentligen är det lite vårkänslor här just nu. Den där sköna solen, och den där vårdoften. Men det skall bli -40, så det är ingen risk för lök här inte.
-5 i stockholm=KAOS.
Hur kommer det sig då?

Har haft en kanondag med lite träning och shopping, nu är det dags att avrunda med lite "Time Out".
Thanks god for Tv4 Play!


teenage dream

Vill bara bjuda er på den här godbiten.
Jag har haft en kanondag.

Godnatt från ett mysigt Regina


1 September

tjena på er vännerna!!
ligger i sängen just nu, finns inget härligare än att kunna somna till en timma mitt på dagen.
idag är det den sista dagen på campen, det betyder att vi har en liten uppvisningsmatch ikväll, det ska bli kul att få smaka lite på fansen.

Ligger faktiskt och lyssnar på kent, första gången på länge. "Glasäpplen" är det som ljuder, är den inte genialisk? Hajar inte hur de kunde få till ett sånt kanonalbum med en liten tåfjutt. Däremot var det ett riktigt snedsteg de tog när nästan inga nya låtar alls spelades på turnén.

Klivit in i september nu, hur känner vi nurå?
Känns roligt för första gången!


                        Här är min lilla vovve på skype tidigare idag

RSS 2.0